Blog Asyraf Farouq – Dot Me..??

Selamat datang ke Blog Asyraf Farouq. Saya dah berpindah dari asyraffarouq.com ke asyraffarouq.me. Terpaksa, hahah.

Itu lah, bila tak rajin menulis kat blog sendiri, sampai nama domain pun terlepas nak renew. Jadi terpaksa tukar nama domain lain.

Sayang sebenarnya dengan nama domain ‘dot com’ tu. Ada kelebihan dari segi branding dan kredibiliti kat Internet.

Bila nak tukar nama domain ni, jadi sakit kepala pulak fikir nak guna ‘dot net’ ke, ‘dot biz’ ke, ‘dot blog’, ‘dot my’ ke…last-last pilih ‘dot me’.

Hasil dari beberapa pembacaan kat Google, nama doman ‘dot me’ ni sesuai untuk laman web jenis blogging dan untuk freelancer.

Lagi satu, ‘dot me’ ni menarik untuk dijadikan link Call-To-Action kalau nak share sesuatu link kat media sosial.

Sebagai seorang freelance content writer, sesuai lah untuk saya berbanding nama domain yang lain.

Kenapa saya gelabah nak wujudkan satu blog yang baru cepat-cepat? Saya akan ceritakan nanti.

Cukup sampai kat sini dulu, selamat tahun baru 2020 

1 thought on “Blog Asyraf Farouq – Dot Me..??”

Leave a Comment